Breaking News

image
Sursa foto: border.gov.md

Doi bărbați din satul Colibași s-au aventurat să pescuiască, dar s-au ales cu amenzi

Doi bărbați din satul Colibași, raionul Cahul, s-au aventurat să pescuiască ilegal în apele de frontieră, dar s-au ales cu amenzi contravenționale, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră și pescuit ilegal. Cei doi bărbați reușiseră să pescuiască aproximativ 50 de kg de pește de diferite specii.

Ieri în jurul orei 17:30, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cahul a observat o căruță care se deplasa dinspre frontieră spre localitatea Crihana Veche. Bărbații au fost opriți pentru verificările de rigoare. La solicitarea documentelor de identitate, persoanele au precizat că sunt locuitori ai satului Crihana Veche, dar nu aveau actele de identitate asupra lor. Fiindu-le verificată identitatea în baza de date, polițiștii de frontieră au stabilit că de fapt sunt băștinași ai satului Colibași, raionul Cahul, și au vârstele de 38 și 34 de ani.

În cadrul cercetărilor adiționale, bărbații au recunoscut că sunt în zona de frontieră cu scop de a pescui, în acest sens reușind să prindă 265 pești de diferite specii. La fel, în căruță a fost depistată o plasă de monofilament cu o lungime de 200 de metri.

Despre incidentul dat a fost informat Inspectoratul pentru Protecția Mediului, în vederea intervenirii și luării măsurilor legale ce se impun.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, contravenienții s-au ales cu amenzi în mărime de 12 unități convenționale, conform art.332 (al.1) CC al RM.

border.gov.mdborder.gov.md

border.gov.mdborder.gov.md

border.gov.mdborder.gov.md

border.gov.mdborder.gov.md

comentarii: