image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Un avocat și complicele acestuia, reținuți în flagrant: A cerut de la un cetățean 3000 de euro

Oamenii legii au reținut în flagrant, pentru trafic de influență, un avocat și pe complicele acestuia.

Potrivit acțiunilor constatate, avocatul a pretins, de la un cetățean mijloace financiare în sumă de 3 000 de euro. Bănuitul ar fi susținut că are influență asupra completului de judecată care examinează cauza penală de învinuire a acestuia și ar putea determina persoane cu funcție de demnitate publică, să adopte o decizie favorabilă, prin menținerea sentinței emise de instanța de fond.

În urma măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, la 8 decembrie 2021, avocatul și intermediarul său au fost reținuți, în flagrant delict, în timpul transmiterii primei tranșe din suma pretinsă anterior și anume 20 000 de lei echivalentul la 1 000 de euro, predestinată pentru influențarea judecătorilor din cadrul Curții de Apel Bălți.

Mijloacele primite de la avocat, le-a transmis intermediarului, pentru ca acesta la rândul său, să-i convertească în valută străină, euro. Ulterior, mijloacele bănești convertite în euro, conform înțelegerii prealabile urma să-i fie restituite avocatului.

Persoanele menționate supra, au fost reținute pentru 72 ore. Pe cazul dat, a fost pornită urmărirea penală pe faptul trafic de influență.

Noutăţile partenerilor

comentarii: