image
Sursa foto: privesc.eu

Plahotniuc, primele declarații după pierderea puterii: „Am făcut greșeli, am negociat lucruri”

Șeful PD, Vladimir Plahotniuc, a ieșit cu primele declarații, după învestirea guvernului condus de Maia Sandu și după votarea declarației privind recunoașterea caracterului captiv al statului.

În cadrul unui briefing, acesta a declarat că o coaliție PD-PSRM era ca și făcută și a calificat evenimentele din Parlament drept „tentativă de uzurpare a puterii în stat”.

„Confirm personal negocierile cu Igor Dodon. Timp de trei zile am avut mai multe discuții, am încercat să găsim o formulă. Aproape am ajuns la un consens, dar mereu apăreau cerințe noi, de ordin geopolitic, pe care PD nu le putea accepta. Ieri am înțeles că Dodon și PSRM fac jocul negocierilor cu ACUM ca să ne forțeze pe noi să acceptăm niște condiții inacceptabile. Coaliția PD-PSRM era aproape făcută, dar a căzut în ultimul moment, când nu am acceptat să semnez federalizarea. Eu nu sunt un om perfect, am făcut greșeli, am negociat lucruri, dar numai nu împotriva cetățenilor”, a spus Plahotniuc.

Totodată, șeful PD a spus că partidul său va insista în continuare pe alegeri prezidențiale anticipate, concomitent cu cele parlamentare anticipate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: