Avocatul Alexandru Bodnariuc ne-a declarat că Platon a fost bătut de colaboratorii Pantera pe 24 august. Totodată, și astăzi, de față cu 4 avocați, Veaceslav Platon ar fi fost târât practic, de mâini și picioare, de mascați, care i-au agresat și pe avocați. Una dintre ei, Liliana Leancă, chiar a avut nevoie de îngrijiri.

„Pe 24 august, vineri, a fost bătut de colaboratorii Pantera, i-au fost luate pixuri, creionul, ca să nu poată scrie. După, a fost aplicată forța fizică, are vânătăi pe corp, stare de vomă, posibil să aibă comoție. De atunci și până astăzi a fost solicitată ambulanța zilnic, sau măcar medicul penitenciarului să îl examineze, dar n-a fost văzut de niciun medic”, ne-a spus avocatul.

Astăzi, 4 avocați ai lui Veaceslav Platon au mers la întrevedere, unde au văzut vătămările corporale și au anunțat conducerea Penitenciarului.

„A venit șeful penitenciarului și a zis că medicul îl va examina. Am rămas acolo să așteptăm și față de noi iar a fost aplicată forța fizică, a fost scos cu forța de la întrevedere, față de 4 avocați a fost luat de mâini și de picioare”, a mai declarat avocatul Alexandru Bodnariuc.

Totodată, Veaceslav Platon a mai solicitat o dată ca să fie chemată o Ambulanță, însă și această cerere a fost ignorată de administrația penitenciarului.

Ulterior, după întrevedere, avocații au chemat ei înșiși ambulanța, care a venit în scurt timp, însă medicilor nu li s-a permis să intre la Veaceslav Platon.