image
Sursa foto: border.gov.md

Șoferul unui microbuz ticsit cu fier vechi, prins fără permis de conducere la Leova

Un moldovean care conducea un microbuz fără permis de conducere și cu actele expirate pentru mijlocul de transport a fost identificat și stopat de polițiștii de frontieră. Bărbatul colecta și transporta metal uzat fără acte de proveniență.

Incidentul a fost înregistrat în după-amiaza zilei de ieri. La intrarea în localitatea Tochile-Răducani, având sarcina de verificare a mijloacelor de transport aflate în zona de frontieră, patrula mobilă a SPF Leova a stopat un microbuz de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare moldovenești. Șoferul a fost legitimate ca fiind cetățean moldovean în vârstă de 33 de ani, originar din satul Costești, raionul Ialoveni.

În procesul de verificare a documentelor, polițiștii de frontieră au depistat că revizia tehnică la mijlocul de transport este expirată, totodată, șoferul nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că l-ar fi uitat acasă. În acest sens s-a decis extinderea verificărilor și asupra încăcăturii transportate.

Ca urmare, s-a depistat mai multe nereguli: codul Vin de pe caroserie fiind indescifrabil, iar pe capotă acesta lipsea. În compartimentul marfar se afla peste o tonă de metal uzat, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta acte de însoțire. Bărbatul le-a spus polițiștilor că personal colectează fier uzat de la localnici din regiune.

Polițiștii de frontieră au indisponibilizat mijlocul de transport împreună cu bunurile, până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii.

La fel, conform competenței, materialele acumulate pe caz urmează a fi transmise către Inspctoratul Național de Patrulare pentru întreprinderea măsurilor legale ce se impun.

comentarii: