image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Încă două persoane au pierdut lupta pentru viață în această noapte; Numărul deceselor cauzate de Covid-19 s-a ridicat la 317

Încă două persoane au pierdut lupta pentru viață în această noapte. Astfel numărul deceselor cauzate de Covid-19 s-a ridicat la 317.

Este vorba despre:

Deces 316: Bărbat de 59 ani, din UTA Găgăuzia, transferat de la IMSP SR Comrat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 30.05.2020. Comorbidități: diabet zaharat tip 2, boală renală cronică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă și dismetabolică IC III.

Deces 317: Bărbat de 68 ani, din Tiraspol. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, boală ischemică a cordului.

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în RM a ajuns la 9018 cazuri.

Șefa Direcției politici în domeniul asistenței medicale spitalicești, Svetlana Lupu, s-a arătat îngrijorată de numărul mare de pacienți înregistrați în ultimele zile și povara care apasă asupra sistemului spitalicesc din RM. „Numărul mare de pacienți este o provocare pentru sistemul de sănătate, de aceea rugăm cetățenii să respecte întocmai recomandările experților epidemiologi ca să permitem spitalelor să activeze eficient și la maximă capacitate”, a menționat experta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: