image
Sursa foto: Reuters

Staruri din showbiz au ajutat Comisia Europeană să strângă 6,15 miliarde de euro pentru un vaccin

Coldplay, Miley Cyrus, Jennifer Hudson şi Dwayne "The Rock" Johnson s-au alăturat sâmbătă preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în acţiuni de strângere de fonduri, demarate cu scopul de a finanţa dezvoltarea unui vaccin împotriva maladiei COVID-19, informează Agerpres.

Staruri internaţionale din muzică, cinematografie, sport şi modă au participat la un concert online organizat pentru a finanţa cercetările medicale în vederea creării unui astfel de vaccin şi pentru punerea lui la dispoziţia populaţiilor celor mai sărace de pe întreaga planetă.

Comisia Europeană a patronat, în colaborare cu organizaţia Global Citizen, care are sediul general în Statele Unite, acest eveniment în format virtual, conceput pentru a colecta contribuţii financiare.

În total, potrivit UE, 40 de guverne au ajutat la pregătirile făcute pentru acest eveniment.

Ursula von der Leyen l-a inaugurat, anunţând că a obţinut sâmbătă 6,15 miliarde de euro, din care 4,9 miliarde de euro de la Banca Europeană de Investiţii, în parteneriat cu Comisia Europeană.

Anterior, pe 4 mai, în cadrul unui prim summit organizat pentru o colectă de fonduri, UE, guverne şi diverşi filantropi s-au angajat să doneze în acelaşi scop aproximativ 10 miliarde de euro.

Astfel, totalul donaţiilor a ajuns la circa 16 miliarde de euro.

„Nu vom pune capăt acestei pandemii decât atunci când ea se va încheia peste tot în lume", a declarat Ursula von der Leyen în deschiderea acestui eveniment virtual.

„Iar acest lucru înseamnă că orice persoană din lume să aibă acces la teste, la tratamente şi la vaccinuri indiferent de locul în care trăieşte, de originea sa şi de aspectul ei fizic", a continuat preşedinta Comisiei Europene.

Dwayne „The Rock" Johnson, un fost practicant de wrestling devenit actor, a fost desemnat gazda unui concert care va fi difuzat pe internet.

La acel concert participă şi alte vedete importante din showbiz, precum Salma Hayek, Charlize Theron, Forest Whitaker şi Angelique Kidjo.

Melinda Gates şi directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, sunt la rândul lor implicaţi în acest eveniment.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: