image
Sursa foto: jurnal.md

Autoritățile, acuzate că importă măști și mănuși de proastă calitate; Demersul depus de deputații Platformei DA

Există multiple cazuri cănd măștile sau mănușile importate se deteriorează rapid din cauza că sunt ieftine și de calitate proastă, atenționează deputații Platformei DA, care vin cu un demers în acest sens către Guvern și Comisia pentru Situații Excepționale.

„Sunt foarte multe întrebări la procesul de achiziționare de către stat a echipamentului de protecție. De ce pănă în prezent nu există standardele de certificare cu reglementările tehnice ale fiecărui tip de consumabil în medicină? De ce în cadrul achizițiilor publice cel mai important criteriu pentru selectarea căștigătorului este prețul echipamentului? Prin urmare avem multiple cazuri cănd măștile sau mănușile importate, ieftine și de calitate proastă, rapid se deteriorează. Posibil că această strategie de a „economisi și de a se raporta la preț și nu la calitate” contribuie la un număr sporit de cadre medicale infectate”, precizează deputatul PPDA Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului.

În demers, deputații Platformei DA întreabă de ce așa și nu există scutiri de TVA și taxele vamale la importul materiei prime pentru producerea echipamentului de protecție și comercializarea acestuia pe interiorul țării și de ce în această situație de urgență nu se acordă prioritate producătorilor autohtoni din domeniul textil, care asigură aproximativ 30 de mii de locuri de muncă.

Vedeți aici demersul:

docdoc

docdoc

Noutăţile partenerilor

comentarii: