image
Sursa foto: Facebook/Mihai Ghimpu

Mama lui Dorin Chirtoacă a murit răpusă de Covid-19

Valentina Chirtoacă, mama fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a murit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Despre aceasta a anunțat Mihai Ghimpu care este unchiul lui Dorin Chirtoacă.

„Am vrut astăzi, după ce m-am rugat toată noaptea la Dumnezeu ca să-i mai dea puteri surorii Valentina - mamei ex-Primarului General Dorin Chirtoacă, în lupta ei cu acest blestemat COVID, să merg la biserica din Colonița, satul în care s-a născut și a copilărit sora. Vroiam să mă rog din nou și să aprind o lumânare în sănătatea ei. Dar Dumnezeu probabil nu m-a auzit... și acum aprind o lumânare de sufletul ei, pentru că la ora 8.10 a luat-o la EL, în împărăția cerurilor, alături de părinții și frații mei, lăsându-mă pe mine orfan... Dumnezeu să te odihnească în pace, scumpă surioară Valentina! Și iartă-ne, că n-am putut să te ajutăm să mai trăiești niște ani, să mai fii alături de cei dragi, mai ales de feciori și nepoți...”, se arată în mesajul lui Mihai Ghimpu.

Am vrut astăzi, după ce m-am rugat toată noaptea la Dumnezeu ca să-i mai dea puteri surorii Valentina - mamei... Publicată de Mihai Ghimpu pe Sâmbătă, 17 aprilie 2021

Și jurnalista Anda Vahnovan, verișoara lui Dorin Chirtoacă, a publicat un mesaj în legătură cu decesul mătușii sale.

„Să fii soră de deținut politic, să fii, apoi, soră de președinte de partid și președinte interimar de tară. Apoi - mamă de primar și nu doar in vremuri bune. Să fii umărul tare al tuturor și refugiul lor emotioan înseamnă să fii mereu o luptătoare. Asta ai fost viața toată dragă mătușăValentina și ai demonstrat-o și în această ultimă luptă. Grea și lunga. Cu zile în care eram siguri ca vei scapa, știindu-te că nu te lași. Cunoscaându-ți forța. Dar, probabil că ai obosit. Cei care te iubesc s-au zbatut cât de mult au știut ei. Dorin ne trimitea rapoarte zilnic pe WhatsApp. Ne ținea la curent. De cele mai multe ori ceasul meu londonez indica ora 2, adică ora 4 la Colonița, iar noi tot vorbeam despre cum te-ai simțit în acea zi, ce progrese ai făcut și cât de mult te agățai de viață. Nu știu câte ore în această ultima luna a dormit și badea Mihai. Cu toții ne-am rugat. Ai ales să pleci la tata, pe care nu demult ziceai că l-ai visat. Să te odihnești măcar acolo sus. Să îți permiți să fii slabă, în sfârsit. Multa lumină, mătușă Valentina!”, se arată în mesaj.

Să fii soră de deținut politic, să fii, apoi, soră de președinte de partid și presedinte interimar de tară. Apoi - mamă... Publicată de Anda Vahnovan pe Sâmbătă, 17 aprilie 2021

Noutăţile partenerilor

comentarii: