image
Sursa foto: jurnaltv.md

Nevoile i-au făcut să-și lanseze o afacere la ei acasă; Familia din Zâmbreni care crește iepuri neozeelandezi // VIDEO

Viața grea îi face pe oameni să-și dezvolte spiritul întreprinzător. Astăzi vorbim despre o familie din satul Zâmbreni, care de mai bine de șase ani crește iepuri. Soții Afanasii muncesc în domeniul construcțiilor, dar deseori se întâmplă să nu aibă de lucru și afacerea cu urecheații le pică numai bine.

Orice zi începe cu un lucru obligatoriu - oamenii fac de mâncare pentru sute de iepuri.

Pasiunea se trage încă din copilărie, afirmă Ion Afanasii. Iepurii sunt ființe sensibile și necesită o îngrijire specială.

„Am încercat să cresc mai multe rase. Acestea nu sunt pentru mine, de aceea am hotărât să cresc această rasă, neozeelandez. Eu la reproductivitate câștig. La patru luni femela deja are micuți, iar la un flander trebuie să aștepți un an”, spune bărbatul.

În această încăpere sunt în jur de 200 de iepuri neozeelandezi. Fiecare are și un document, cu data nașterii, cu părinții.

A fost nevoie și de un dispozitiv care mereu asigură animalele cu apă.

Soții muncesc în domeniul construcției, ceea ce nu le aduce un venit permanent. De aceea, afacerea cu iepurași este colacul lor de salvare.

„Noi uneori iarna nu avem de lucru. De aceea ne-am gândit ca să facem ceva să avem un venit, să avem cu ce achita facturile. Acesta este al doilea lucru pentru noi”, afirmă Ion Afanasii.

În 2020, peste 200 de iepuri au murit din cauza hranei necalitative. De atunci, soții Afanasii preferă să pregătească singuri hrana.

„Am avut pierderi, dar ne-am luat în mâini și încet încet am umplut cuștile înapoi. Eram distruși. Ne-am gândit să ne oprim, dar este greu și dureros pentru că am investit mult. Nu este o afacere mare, dar pentru familia noastră ajunge”, spune Tatiana Afanasii.

Pe parcursul anului trecut, soții Afanasii au reușit să crească și să întrețină peste trei mii de iepuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: