image
Sursa foto: Profimedia

Mingea cu care s-a marcat golul "Mâna lui Dumnezeu "iese pe piaţă" pentru o sumă enormă

Mingea cu care legendarul fotbalist argentinian Diego Maradona a marcat golul cunoscut drept ''Mâna lui Dumnezeu'', înscris în 1986, va fi scoasă la licitaţiei în luna noiembrie.

Momentul s-a petrecut la CM '86 din Mexic, la meciul Anglia-Argentina, scor 1-2, în care Maradona a marcat un gol neregulamentar, iar cel de-al doilea,"Golul secolului", a fost o adevărată capodoperă fotbalistică.

Preţul estimat pentru vânzare este între 2,8 şi 3,3 milioane de dolari, anunţă Agerpres.

Arbitrul Ali Bin Nasser, care a condus meciul cu pricina şi nu a reuşit să vadă henţul evident al lui Maradona, este posesorul mingii. Balonul va fi vândut de "Graham Budd Auctions", pe 16 noiembrie, în Marea Britanie.

Arbitrul tunisian spune că a simţit că este momentul potrivit pentru a împărţi acest obiect de colecţie cu lumea şi şi-a exprimat speranţa că persoana care va achiziţiona mingea o va expune public.

''Nu am văzut clar faza. Cei doi jucători, Shilton şi Maradona, erau cu spatele la mine. Conform instrucţiunilor FIFA, m-am uitat la arbitrul de linie pentru a confirma validarea golului, iar el s-a îndreptat către centrul terenului, indicând că golul ar trebui validat. La finalul meciului, selecţionerul Angliei, Bobby Robson, mi-a spus 'Ai arbitrat bine, dar tuşierul a fost iresponsabil'''.

Maradona, care a decedat în noiembrie 2020, a pretins că a marcat golul în cauză ''un pic cu capul lui Maradona şi un pic cu mâna lui Dumnezeu''.

Argentina a cucerit Cupa Mondială în Mexic, după ce a învins echipa Republicii Federale Germane cu 3-2 în finală.

Tricoul în care a evoluat Maradona în meciul cu Anglia fost vândut în luna mai pentru 8,2 milioane de dolari, un nou record pentru un obiect sportiv de colecţie.

La licitaţia de luna viitoare va fi disponibil şi tricoul arbitrului Bin Nasser de la meciul Anglia - Argentina, precum şi un tricou cu autograf care i-a fost oferit ulterior de Maradona.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: