image
Sursa foto: Jurnal.md

Plimbările în parcuri și alte locuri publice - limitate; Polițiștii și militarii vor patrula străzile

În cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale din 23 martie, curent, au fost discutate și aprobate peste 40 de decizii, care reies din evoluția răspândirii pandemiei Covid 19. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu.

Una din decizii prevede că începând cu 25 martie, va fi limitat accesul în parcurile publice a populației din orașe, municipii și centre raionale.

„Este o măsură dură, dar necesară pentru a asigura stoparea răspândirii coronavirusului. Colaboratorii MAI și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei decizii”, a menționat Ion Chicu.

O altă decizie aprobată de Comisiei vizează pensionarii. Aceștia își vor primi începând cu 1 aprilie, curent, pensiile la domiciliu, pentru a evita îmbulzeala la oficiile poștale.

„Începând cu 1 aprilie, vom distribui aceste plăți persoanelor în vârstă acasă. Comisia a decis să interzică persoanelor în etate să iasă din casă. Ei pot părăsi domiciliul doar dacă au nevoie să meargă la medic, la magazin ori au o altă necesitate stringentă care nu poate fi amânată”, a mai spus Chicu.

O altă decizie aprobată de Comisie vizează stațiile PECO. Acestea nu vor mai putea oferi alte servicii, decât cele de asigurare cu combustibil.

Declarații după ședința Comisiei Situații Excepționale:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: