image
Sursa foto: border.gov.md

S-au pornit în UE cu acte false: Patru moldoveni și doi ucraineni, cercetați

Patru moldoveni și doi ucraineni sunt cercetați de oamenii legii, după ce au fost depistați cu acte false la vamă, informează Poliția de Frontieră.

Cazurile au fost consemnate la sfârșitul săptămânii trecute, de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest.

Cetățenii Republicii Moldova s-au prezentat în calitate de pasageri la rutele ce se deplasau spre Germania. Incidentele au avut loc în punctul de trecere a frontierei Leușeni, iar conaționalii au fost identificați cu acte falsificate în cadrul controlului de nivelul II. Persoanele au recunoscut că și-au perfectat ilegal actele românești - trei cărți de identitate, un permis de conducere și un certificat de pregătire profesională a conducătorului auto.

Cei doi cetățeni ai Ucrainei au fost depistați în fluxul de călători din punctul de trecere a frontierei Sculeni. Unul dintre ei pleca la București, iar al doilea - în Cehia. Asupra ambilor bărbați, polițiștii de frontieră au descoperit permise de conducere ucrainene falsificate. La fel, actele cu pricina au fost cumpărate contra unor sume de bani.

Polițiștii continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor. Actele falsificate au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: