image
Sursa foto: Facebook/ Consiliul raional Râșcani

Mai mulți primari din raionul Râșcani părăsesc PD; „Acum înțelegem că am fost mințiți”

Un grup de primari și aleși locali din raionul Râșcani anunță că părăsesc Partidul Democrat. Este vorba despre Victor Garbuz - primar Pârjota, Vitalie Țâței - primar Pociumbăuți, Antonina Șarban - primar Șumna, Ion Vacarciuc - primar Aluniș, Nicolae Romanciuc – consilier. Într-o declarație semnată de aceștia, se spune că decizia de a părăsi fracţiunea este din cauza acţiunilor întreprinse de către preşedintele partidului, Pavel Filip.

„Fiind dezămăgiți de faptul că din valorile partidului au dispărut caracteristicile de unitate și consolidare, colaborarea colegială deschisă și de echipă precum și celelalte valori statutare care au servit baza muncii comune a tuturor membrilor PD în folosul cetatenilor țării, consideram efortul și activitatea mai multor membri și activiști PD din organizațiile teritoriale, dar în special a OT Râșcani, ignorată și lipsită de respect”, se arată în declarație.

Primarii se arată dezămăgiți de acțiunile lui Pavel Filip, în calitate de președinte PD, dar și de întreaga conducere.

„Acum înțelegem că am fost mințiți, iar toate acțiunile și deciziile de partid sunt adoptate de un grup restrâns, care sunt ghidați doar de interese lor individuale”, se mai spune în declarația primarilor.

Declarație Primari RâșcaniDeclarație Primari Râșcani

Amintim că, recent, un grup de cinci primari din raionul Strășeni au anunțat că pleacă din Partidul Democrat, iar anterior acestora alți trei primari din Ungheni anunțaseră că se retrag din PD.

Pavel Filip declara atunci că astfel se încearcă „cumpărarea” unor aleși locali de către „forțe care doresc deturnarea parcursului european al RM”.

„Îndemn colegii care sunt intimidaţi să nu se lase amăgiţi de ofertele generoase, pentru că nemijlocit locuitorii satelor o să-i pedepsească. Nu luaţi bani ca să trădaţi o echipă care a făcut foarte multe lucruri bune pentru localităţile Dvs”, spunea atunci Pavel Filip.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: