image
Sursa foto: Agerpres.ro

Cel mai bătrân hipopotam din Thailanda, aniversat cu fructe şi cântece

Cel mai bătrân hipopotam din Thailanda, care trăieşte la o grădină zoologică, a împlinit 55 de ani, ocazie cu care i-au fost oferite fructe şi legume aranjate în formă de tort, pe care le-a savurat în timp ce copiii şi alţi spectatori i-au cântat, relatează Reuters și Agerpres.

Mae Mali, care înseamnă „Mama Iasomie'' în thailandeză, a fost mutată la grădina zoologică Khao Kheow din estul Thailandei în urmă cu doi ani de la o grădină zoologică din Bangkok şi a depăşit deja speranţa de viaţă obişnuită pentru un hipopotam, de aproximativ 40 până la 50 de ani.

„Mae Mali este acum bunică. Am avut mare grijă de ea în ceea ce priveşte sănătatea, mâncarea şi mediul înconjurător'', a declarat directorul grădinii zoologice, Attaporn Srihayrun.

Mae Mali a născut numeroşi pui, iar descendenţii ei - douăzeci şi unu de hipopotami - trăiesc la diferite grădini zoologice de pe teritoriul ţării din Asia de Sud-Est.

''Mae Mali nu mai poate avea pui pentru că este destul de bătrână . Totuşi, vom avea mare grijă de ea astfel încât să fie unul dintre cei mai longevivi hipopotami din lume", a adăugat Attaporn.

În sălbăticie, hipopotamul trăieşte în râuri şi lacuri din Africa Subsahariană, specia fiind în prezent clasificată vulnerabilă din cauza reducerii habitatului natural.

Hipopotamul Bertha, care a trăit în ţara vecină Filipine, a murit în 2017 la vârsta de 65 de ani, fiind considerată la acea vreme cel mai bătrân hipopotam aflat în captivitate.

Un alt hipopotam pe nume Lucifer, sau „Lu'', care trăieşte într-un parc natural din Florida, Statele Unite, ar fi împlinit anul acesta, în luna ianuarie, 60 de ani.

Exemplarele adulte cântăresc de la 1.500 de kilograme până la 3.200 de kilograme, de aceea hipopotamul este al doilea cel mai greu animal terestru, după elefant. Aceste vieţuitoare îşi petrec mare parte din zi în apă pentru a se proteja de căldură şi stau pe uscat noaptea pentru a se hrăni cu ierburi şi fructe.

Organizaţia World Wildlife Fund estimează că în prezent mai există în jur de 115.000 până la 130.000 de exemplare de hipopotami rămaşi în sălbăticie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: