image
Sursa foto: Profimedia Images

După ce liderii europeni și-au arătat mușchii la vaccinare, Putin s-a dezbrăcat în fața unei cruci de gheață

Președintele rus Vladimir Putin a facut baie într-un bazin cu apă îngheţată pentru a marca un obicei tradiţional, Boboteaza pe rit vechi ortodox. Filmul de 10 secunde, difuzat de Kremlin, îl prezintă pe Putin, în vârstă de 68 de ani, intrând într-un bazin în formă de cruce. Temperatura de afară era de minus 20 de grade Celsius.

În înregistrarea video publicată de Kremlin se poate vedea cum preşedintele rus, într-un costum de baie albastru, intră într-o gaură în formă de cruce făcută într-o piscină şi se scufundă de trei ori, făcându-şi semnul crucii înainte de fiecare scufundare, aşa cum spune tradiţia ortodoxă, relatează Agerpres.

Puțin a venit în cojoc şi în pâsle tradiţionale la piscina înconjurată complet de zăpadă lângă o casă de lemn, în faţa căreia o fost ridicată o cruce de gheaţă cu o înălţime de peste doi metri.

El a coborât în apele îngheţate ale bazinului pe o scară de lemn pentru a evita alunecarea.

Putin face anual scufundări de Bobotează, una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe.

Bobotează ortodoxă de rit vechi a coincis anul acesta cu o scădere accentuată a temperaturii, care a atins valori de minus 25 de grade în Rusia, iar, în regiunea Moscovei, unde Putin a făcut baie, termometrul arăta minus 18 grade Celsius.

Kremlinul susţine întotdeauna că preşedintele rus este „absolut sănătos”.

Înregistrarea video vine după ce imaginile cu mai mulți lideri europeni care s-au vaccinat împotriva COVID-19 au devenit virale. Un exemplu este cel al premierului grec, Kyriakos Mitsotakis, care și-a deschis cămașa și a rămas la bustul gol când i-a fost administrată cea de-a doua doză de vaccin.

Noutăţile partenerilor

comentarii: