Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat pentru Mediafax.ro, că medicul de gardă a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei românești pentru că a pus doi pacienţi într-un pat.

„Luni a fost încheiat procesul verbal. A fost aplicată o sancţiune de 1.000 de lei medicului de gardă pentru nerespectarea structurii spaţiale funcţionale a compartimentelor în conformitate cu structura aprobată”, a declarat Ungureanu.

Aceasta a mai precizat că s-a dispus, ca măsură, sesizarea comisiei de disciplină care să verifice ce s-a întâmplat în acea noapte, când unul dintre pacienţi a atacat 13 persoane, dintre care cinci au murit.

Surse din rândul cadrelor medicale au menţionat că bărbatul care a atacat bolnavii cu stativul pentru perfuzii şi-a dat acordul în acea seară să fie adus, în patul său, un alt pacient, acesta fiind lucid şi cooperant după internare.

Ministrul Sănătății al României, Sorina Pintea a spus că, pe scară ierarhică, toţi angajaţii Spitalului de Psihiatrie Săpoca vor răspunde pentru tragedia de la Buzău.

Amintim că un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Cinci dintre aceştia au murit, iar alţi opt unt răniţi. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliţie care se era în zonă.

sursa: mediafax.ro