image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon, convins că Plahotniuc a investit peste 20 milioane în traseiști; „Credeți că e pentru a vă da Guvernul? Vrea PG, CC”

Președintele Igor Dodon vede trei scenarii posibile legate de modul în care ar putea evolua lucrurile în politicul de la Chișinău, după ce a rămas fără majoritate parlamentară, actualul Guvern având o susținere la limită.

Acesta a îndemnat „partidele anti-oligarhice”: PSRM, PD, PAS și PPDA, să-și consolideze eforturile „pentru a elibera Legislativul de bandiți”.

Igor Dodon a lansat o invitație pe pagina sa de facebook, de a se întâlni săptămâna viitoare cu Zinaida Grecenâi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase la președinție.

„Am venit cu inițiativa să avem o discuție largă cu cele patru partide care nu sunt legate cu Șor și Candu. Vreau să amintesc în context ce s-a întâmplat în 2013. Plahotniuc a votat mai întâi cu comuniștii pentru a-l da jos pe Filat. Apoi a votat cu Filat și a făcut coaliție cu el pentru a-l pune la punct pe Voronin și i-a terminat pe ambii. Acum o să voteze cu voi, Maia Sandu și Andei Năstase, demiterea Guvernului Chicu. Pe urmă va veni la noi să dăm jos Guvernul vostru”, a spus Dodon.

Președintele s-a arătat convins că Plahotniuc investește bani grei în „proiectul Candu și Șor” nu doar ca să lupte cu el, ci pentru că ar avea nevoie să captureze iar Procuratura Generală, Curtea Contituțională și alte instituții din sfera justiției.

„Credeți că a vârât peste 20 de milioane de dolari în proiectul de cumpărare a deputaților ca să vă dea vouă Guvernul? Chiar așa naivi sunteți? O să vă joace, pe urmă o să vă distrugă. Acesta este scopul lui Plahotniuc”, a spus Dodon.

În concluzii, el a propus ca „toate partidele anti-oligarhice din Parlament să își consolideze eforturile pentru a elibera Legislativul de bandiți”. „Avem 3 scenarii posibile: rămâne Guvern minoritar, facem o coaliție de salvare națională între PSRM, PDM, PAS și DA pe termen scurt, de trei patru luni, până la alegerile prezidențiale.

Un alt scenariu ar fi să ne întâlnim și să decidem să mergem la alegeri parlamentare anticipate care ar avea loc în februarie, martie, anul viitor” a mai propus Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: