image
Sursa foto: Profimedia Images

Un presupus arhiepiscop care vindea înălbitor drept tratament anti-COVID a fost arestat în Columbia

Un bărbat care pretindea că este „arhiepiscopul” unei biserici din Florida a fost arestat în Columbia, alături de fiul său, pentru că vindea înălbitor drept tratament împotriva coronavirusului, scrie The Guardian.

Mark Grenon și fiul său Joseph Grenon, comercializau o substanță toxică drept „soluția miraculoasă” împotriva infecției cu virusul SARS - CoV - 2. Substanța folosită, dioxidul de clor, este un înălbitor extrem de toxic utilizat în fabricația textilă. Cei doi le recomandau clienților să bea dioxid de clor diluat, susținând că este un leac care vindecă aproape toate bolile, inclusiv COVID, cancer, Sida, precum și autismul.

Ba mai mult, potrivit sursei citate, Mark Grenon i-a scris președintelui american Donald Trump, în luna aprilie, să-l încurajeze să utilizezeprodusul în eforturile sale de a eradica coronavirusul.

Câteva zile mai târziu, Trump a sugerat injectarea de dezinfectant în corp pentru a lupta cu COVID-19. „Văd că dezinfectantul îl poate elimina (n.r. coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt medic”, a declarat Donald Trump.

Companiile americane care doi cunoscuți dezinfectanți au făcut apel la populație să nu înghită aceste produse, după ce Donald Trump a sugerat că ar fi bine ca oamenii să își injecteze dezinfectanți pentru a se proteja de coronavirus, scrie CNN.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: