Incidentul a fost consemnat ieri de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva.

Pe sensul de intrare în țară s-a apropiat un autocar, de model Mercedes Tarvego, care efectua ruta Polonia - Republica Moldova. În calitate de pasager se afla un locuitor al raionului Șoldănești, în vârstă de 33 ani. În timpul verificărilor, printre obiectele personale a fost depistat un permis de conducere cu semne vizibile de falsificare, care ar fi eliberat de către autoritatea națională.

Audiat, bărbatul a recunoscut că și-a perfectat actul, acum trei ani, prin intermediul unui necunoscut, contra sumei de 350 de euro.

Ca urmare, permisul de conducere a fost remis către laboratorul tehnico-juridic. Procesul verbal de audiere și constatare a fost întocmit conform art. 361, al.(1) Cod Penal al Republicii Moldova. Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord vor continua cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Poliția de Frontieră informează că numărul permiselor de conducere consemnate neveridice se menține de la an la an. Astfel, de la începutul anului curent, 94 de permise cu indici de falsificare au fost identificate în timpul controlului de frontieră. Cu trei documente mai puține față de aceeași perioadă a anului precedent.

Participanții la traficul transfrontalier sunt îndemnați să-și perfecteze actele din timp, prin reprezentanți legali și conform legislației în vigoare pentru a evita incidentele și cercetările suplimentare.