image
Sursa foto: Getty Images

Ralf Rangnick nu îl va înlocui doar pe Stefano Pioli la AC Milan! Scenariu fără precedent în fotbalul italian

Stefano Pioli și Paulo Maldini se află, foarte probabil, la ultimele opt meciuri în actualele poziții pe care le ocupă la AC Milan, ambii urmând a fi înlocuiți de un singur om, Ralf Rangnick, caz unic în istoria fotbalului italian.

Ralf Rangnick, în prezent director al departamentului de fotbal al grupului Red Bull, care conduce echipele din New York, Salzburg sau Leipzig, va fi numit, conform Gazzetta dello Sport, antrenor principal și director tehnic la AC Milan, posturi pe care, în prezent, le ocupă Stefano Pioli și Paolo Maldini.

Dacă cererea lui Rangnick va fi aprobată, va fi pentru prima dată în fotbalul italian când o singură persoană ocupă, în același timp, ambele posturi.

Paolo Maldini ar fi fost anunțat deja de Ivan Gazidis, directorul executiv de la AC Milan, că Ralf Rangnick va ocupa și funcția de director tehnic. Fostului fundaș i-a fost propusă o nouă funcție, de ambasador al clubului, refuzată de Maldini.

Până la o eventuală numire a lui Ralf Rangnick, AC Milan va disputa ultimele opt etape din actuala stagiune a Serie A cu Stefano Pioli pe banca tehnică, care va avea obiectivul de a califica echipa în Europa League.

După disputarea a 30 de etape, AC Milan este pe locul șapte, cu 46 de puncte, la două lungimi în spatele lui Napoli și AS Roma, formațiile aflate pe ultimele două poziții care asigură prezența în ediția viitoare a cupelor europene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: