image
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

România: Nelu Tătăru este noul Ministru al Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni că a semnat decretul de numire al noului ministru al Sănătății, Nelu Tătăru. Acesta va depune în cursul zilei de astăzi jurmântul.

„Am primit în cursul acestei dimineți de la premierul Ludovic Orban propunerea pentru numirea domnului Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății. Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat decretul de numire a noului ministru”, a declarat Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis lui Nelu Tătaru să ia urgent măsurile necesar pentru a rezolva problemele din sistem.

„Domnul Tătaru cunoaște foarte bine care este situația în acest moment în sistemul sanitar și trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru combaterea răspândirii infectării cu noul coronavirus. Domnul Tătaru va depune jurământul în cursul acestei zile”, a mai precizat președintele.

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia azi dimineață, după ce aseară a anunțat la mai multe posturi de televiziune planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anunțat azi dimineață că îl propune pentru funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care se afla la Suceava și a fost chemat la București de urgență, scrie digi24.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: