image
Sursa foto: mediafax.ro

Premierul Noii Zeelande a catalogat incidentul armat drept „Un atac terorist bine planificat”

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a catalogat incidentul armat produs vineri la două moschei din oraşul Christchurch, în urma căruia cel puţin 49 de persoane au murit, drept un „atac terorist bine planificat", relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Arden a mai afirmat că imigranţii şi refugiaţii par să fie cei mai afectaţi de atacurile de vineri.

Bărbatul care a revendicat atacurile s-a descris ca fiind „un australian în vârstă de 28 de ani", invocând motive antiimigraţioniste pentru incident.

„Este clar acum că incidentul nu poate fi altceva decât un atentat terorist. Din ce cunoaştem până acum, pare să fii fost bine planificat", a declarat Arden.

Cel puţin 49 de persoane au fost ucise şi cel puţin 20 au fost rănite în atacurile care au avut loc vineri în două moschei din oraşul Christchurch din Noua Zeelandă.

Între tim, Poliţia din Noua Zeelandă afirmă, printr-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Twitter, că atacul armat reprezintă „un incident fără precedent" în ţară, relatează site-ul postului CNN.

„Poliţia continuă să facă faţă acestui incident fără precedent în Noua Zeelandă. Numărul vieţilor pierdute şi răniţilor este tragic. Aşa cum a afirmat cu premierul, incidentul a fost catalogat un atac terorist", se arată în mesaj.

Autorităţile au confirmat că un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost acuzat de crimă. Alte două persoane sunt în continuare reţinute.

Noua Zeelandă este considerată a doua cea mai sigură ţară din lume, după Islanda, potrivit raportului Global Peace Index din 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: