image

Filmul „Tradiţii şi obiceiuri româneşti de Crăciun”, difuzat online marţi pe pagina de facebook a ICR Veneţia

Filmul „Tradiţii şi obiceiuri româneşti de Crăciun”, subtitrat în limba italiană, va putea fi vizionat online marţi, începând cu ora 11:00, pe pagina de facebook a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu prilejul sărbătorilor Crăciunului şi Anului Nou.

Proiectarea filmului este asigurată de Centrul Cultural Dunărea de Jos din Galaţi în parteneriat cu Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia, conform unui comunicat de presă al institutului.

Scurtmetrajul conţine o serie de colinde specifice zonelor etnografice din Moldova şi nord-estului Munteniei, care continuă a fi conservate şi promovate în perioada Crăciunului şi a Anului Nou în mediul rural, păstrător al unor preţioase tradiţii şi obiceiuri transmise din generaţie în generaţie.

Au fost selectate colinde de Crăciun şi An Nou specifice lumii satelor aduse în atenţia publicului de toate vârstele în cadrul ediţiilor Festivalului de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile”, desfăşurat anual la Galaţi şi organizat de Centrul Cultural Dunărea de Jos, reunind grupuri de colindători din mai multe judeţe din Moldova, Muntenia şi Dobrogea.

Citeşte mai mult despre

comentarii: