image
Sursa foto: facebook/Igor Dodon

Slusari: Dodon s-a obișnuit că poate controla tot în acest stat, îl sună pe unul, pe altul

„Tu poți să-l suni și să-l feliciți cu Anul Nou pe președintele Curții Constituționale, dar nu poți să-l suni și să afli cine și cum a votat.”

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, deputat al Platformei DA, susține că demiterea lui Vladimir Țurcan de la șefia Curții Constituționale era inevitabilă după ce i-ar fi divulgat președintelui țării informații din cadrul instituției, fapt confirmat și de către Dodon.

„Dodon se comportă agresiv în acest stat, el s-a obișnuit că poate controla tot în RM. El dă indicații guvernului, el într-o țară parlamentară îl cheamă la covoraș pe președintele Parlamentului, el îl sună pe unul, pe altul. Pe președintele CC îl sună și acesta îi spune cine și cum a votat. Mie de exemplu din start mi-a fost clar că este o încălcare a legislației și în țările civilizate imediat avea să înceapă un proces penal pe numele ambilor, pe numele lui Dodon și pe numele lui Țurcanu, pe articolul privind implicarea în justiție. Tu poți să-l suni și să-l feliciți cu Anul Nou pe președintele Curții Constituționale, dar nu poți să-l suni și să afli cine și cum a votat”, a menționat Slusari.

Amintim că Vladimir Țurcan a fost demis din funcția de președinte al CC, prin vot de neîncredere pe 23 aprilie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: