image
Sursa foto: moldova.europalibera.org

Vladimir Grosu, desemnat judecător CC, printre semnatarii garanțiilor de stat în jaful miliardului

Vladimir Grosu, unul dintre cei doi candidați câștigători la funcția de judecător al Curții Constituționale desemnat de Comisia parlamentară juridică, se numără printre semnatarii garanțiilor de stat în valoare de 5,3 miliarde de lei, pentru jaful din sistemul bancar.

Garanțiile au fost emise la 30 martie 2015, de către Guvernul condus de către Chiril Gaburici, iar printre cei care au contrasemnat hotărârea, alături de ministrul Finanțelor Anatol Arapu și cel al Economiei Stephane Christophe Bride, se numără și Vladimir Grosu, care ocupa atunci funcția de ministru al Justiției, potrivit Cotidianul.md.

cotidianul.mdcotidianul.md

A fost a doua emitere de garanții pentru cele trei bănci jefuite, după ce de 9,5 miliarde de lei, din noiembrie 2014, emisă de Guvernul Leancă.

Grosu a fost desemnat de către Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, la funcția de judecător al Curții Constituționale.

El a primit cele mai multe puncte în cadrul concursului de la deputații PD Sergiu Sîrbu și Igor Vremea, și de deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Pentru a ajunge judecător constituțional, Grosu trebui să fie confirmat și de către plenul Parlamentului.

Citeşte mai mult despre

comentarii: