image
Sursa foto: jurnal.md

Sandu despre solicitările agricultorilor: „Ei ne pun pâine pe masă, în timp ce Parlamentul adoptă legi împotriva poporului”

Solicitările agricultorilor trebuie auzite și îndeplinite, susține președinta Maia Sandu.

Agricultorii ne pun pâine pe masă, în timp ce în Parlament și în Guvern, cu susținerea majorității PSRM-Șor, se adoptă legi împotriva poporului, se cheltuie banii publici fără sens și se fac scheme de corupție, menționează Maia Sandu.

În timp ce agricultorii, medicii, pensionarii, familiile cu copii au nevoie de cel mai mare sprijin, prioritatea alianței PSRM-Șor este împărțirea schemelor. Deputații PSRM au ales o alianță cu deputații Partidului Șor, ca să poată continua furturile din banii noștri, și merg împotriva cetățenilor, care au spus clar că vor o politică anti-corupție.

Supărarea agricultorilor este de înțeles, mai ales că guvernul nu a făcut nimic să le dea o mână de ajutor în timp de criză. Agricultorii cer lucruri firești, iar incapacitatea guvernului de a-i asculta și de a oferi sprijin cetățenilor confirmă necesitatea ca acest guvern să plece în demisie. Astăzi a fost depusă o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu - sperăm să fie votată în Parlament pentru a putea deschide calea anticipatelor. Demisia guvernului și anticipatele sunt unica modalitate prin care poate fi restaurată voința poporului”, susține președinta.

Maia Sandu își exprimă regretul cu privire la violențele asupra agricultorilor protestatari. Președinta este convinsă că agricultorii merită o discuție respectuoasă, nu un comportament agresiv și dușmănos.

Problemele agricultorilor sunt problemele noastre ale tuturor. Rog poliția să dea dovadă de calm și respect la orice protest organizat de acum înainte”, punctează Maia Sandu.

Citeşte mai mult despre

comentarii: