image
Sursa foto: PETKOGLO SERGEY

Elveția și PNUD oferă echipamente de protecție cadrelor medicale pentru a sprijini Moldova în lupta cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat o parte din echipamentul de protecție, procurat grație unui prim acord de 200.000 de dolari încheiat între SDC și PNUD. Restul echipamentului va fi livrat în curând. Acesta va fi distribuit instituțiilor medicale care au rămas fără stocuri din cauza cererii fără precedent, determinată de izbucnirea pandemiei. Uniformele medicale de protecție sunt extrem de necesare pentru a reduce riscul infectării personalului medical din prima linie, se arată în comunicat.

Prima tranșă de echipamente medicale de importanță vitală a fost livrată autorităților din Republica Moldova, ca parte a eforturilor Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susține țara în lupta cu pandemia de COVID-19. Uniformele medicale de protecție vor ajuta personalul medical din prima linie să contracareze noul coronavirus.

„Echipamentele de protecție personală, asigurate de Guvernul Elveției, vor fi distribuite spitalelor care au în sarcină tratarea cazurilor de COVID-19 din Moldova,” a spus Caroline Tissot, Directoarea Biroului de cooperare al Elveției din Republica Moldova.

„Ele vor ajuta angajații medicali din prima linie în munca pe care o fac zi de zi pentru a izola și a nimici virusul care provoacă boala COVID-19. Este un efort pentru care le suntem extrem de recunoscători”, a menționat aceasta.

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie, iar de atunci s-au confirmat 298 de cazuri. Sistemul ONU în Moldova susține răspunsul național la pandemie prin activități coordonate, care au drept scop protejarea oamenilor, creșterea capacităților sistemului de ocrotire a sănătății și reducerea șocurilor economice și sociale.

comentarii: