image
Sursa foto: Getty Images

Prima reacţie a lui Dominic Thiem, după ce a fot testat pentru COVID-19 de 5 ori în ultimele 10 zile

Dominic Thiem, locul 3 mondial, care a participat la prima etapă a turneului "Adria Tour" de la Belgrad, şi-a făcut autocritica la câteva zile după testarea pozitivă la coronavirus a mai multor jucători, între care sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, informează L'Equipe.

Prezent la Belgrad în urmă cu două săptămâni la prima etapă a "Adria Tour", turneu organizat de Novak Djokovic şi anulat apoi după ce mai mulţi jucători s-au infectat cu COVID-19, Dominic Thiem a anunţat că a fost testat de cinci ori în ultimele zece zile, iar rezultatul a fost negativ de fiecare dată.

"Am fost în stare de şoc când am auzit ce s-a întâmplat la Adria Tour. Noi am jucat fără public timp de săptămâni, deci am fost fericiţi să avem fani la această competiţie. Am avut încredere în măsurile instituite de guvernul sârb privitor la COVID-19, dar am fost prea optimişti", a declarat austriacul Dominic Thiem, reîntors în ţara natală.

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât şi la Zadar.

La primul turneu, de la Belgrad, spectatorii din tribune nu au păstrat distanţa socială şi nu au purtat măşti. Jucătorii s-au îmbrăţişat pe teren, iar Djokovic a postat apoi fotografii cu o petrecere a jucătorilor după meciuri.

"Comportamentul nostru a fost o greşeală. Noi am acţionat de o manieră prea euforică. Sunt extrem de dezolat. Doresc însănătoşire grabnică tuturor persoanelor care au fost infectate", a adăugat Thiem.

Finala turneului de tenis de la Zadar, din cadrul circuitul "Adria Tour", organizat de sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, duminica trecută, după ce bulgarul Grigor Dimitrov a anunţat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus.â

După Grigor Dimitrov, Borna Coric, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată, şi Novak Djokovic şi soţia sa, Jelena, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Circuitul "Adria Tour", organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi ar urma să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: