image
Sursa foto: jurnal.md

Din 27 martie se INTERZICE aflarea în grupuri mai mari de trei persoane; Fiecare e obligat să aibă la el act de identitate

„Dacă vom continua în această evoluție a infectării cu COVID 19, către 10 aprilie vom depăși numărul de 2000 de infectați.”

Începând de mâine, 27 martie, se interzice aflarea persoanelor în grupuri mai mari de trei persoane. Decizia a fost anunțată de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Excepție fac membrii familiei de gradul I și II, în linie dreaptă sau colaterală. Această măsură este implementată în mai multe țări, inclusiv România. Deci de mâine, și ziua și noaptea, este interzisă aflarea persoanelor în grupui mai mari de trei”, a precizat Chicu.

La fel cei care se vor afla în afara domiciliului trebuie să aibă la ei un act de identitate.

„Persoanele care se vor afla în afara domiciliului vor fi obligate să dețină asupra lor un act care confirmă identitatea. Va trebuie în această perioadă să fiți gata să răspundeți colaboratorilor Ministerului de Interne, Ministerului Apărării, să vă identificați, să prezentați actul de indentitate”, a mai spus premierul.

În cadrul briefingului, Chicu a mai spus că sistemul nostru de sănătate nu va rezista la un volum mare de adresări în cazul pandemie COVID-19 și că în acest sens cere tuturor cetățenilor să respecte cu strictețe regulile impuse de către autorități.

„Țările străine, spre deosebire de noi, s-au îngrijit masiv pe parcursul anilor de sistemele lor medicale, dar nu fac față acestor provocări majore. În mod evident, nici sistemul nostru nu va fi în stare să reziste la un volum atât de mare de adresări. Problema deficitului de medici nu a putut fi rezolvată într-o noapte. Dacă vom continua în această evoluție a infectării cu COVID 19, către 10 aprilie vom depăși numărul de 2000 infectați”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai spus că din 30 martie toți angajații bugetari vor avea o săptămână de odihnă, cu excepția lucrătorilor medicali și angajaților din organele de drept.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: