image
Sursa foto: foto simbol

Samsung Electronics închide fabrica de computere din China

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics își va închide fabrica de computere din China, aproximativ jumătate din cei 1.700 de angajați urmând să fie afectați, relatează Agerpres.

Pe fondul escaladării tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China, a creșterii costurilor cu forța de muncă și a efectelor pandemiei de coronavirus, companiile își regândesc planurile privind producția și lanțurile de aprovizionare.

Presa chineză scrie că aproape jumătate din cei 1.700 de angajați cu contract de la fabrica Samsung Electronics Suzhou Computer vor fi afectaţi, cu excepţia celor care lucrează în domeniul cercetării-dezvoltării. În 2012 unitatea exporta bunuri din China în valoare de 4,3 miliarde de dolari, suma scăzând la un miliarde de dolari până în 2018.

Purtătorul de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze detalii cu privire la angajați sau datele privind veniturile şi livrările fabricii.

Samsung mai are în China două facilităţi unde produce semiconductori, în Suzhou şi Xi’an. Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China după ce cota sa de piaţă s-a apropiat de zero.

Noutăţile partenerilor

comentarii: