image
Sursa foto: foto simbol

Statul Massachusetts a interzis toate tipurile de ţigări electronice

Massachusetts a devenit oficial, marţi, primul stat american care a interzis, temporar, vânzarea tuturor ţigărilor electronice, mergând astfel mai departe decât Michigan şi New York, care au suspendat doar comercializarea produsele aromate, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Interdicţia are efect imediat şi durează până la 25 ianuarie, respectiv patru luni, a indicat guvernatorul Charlie Baker, care a declarat stare de urgenţă sanitară.

Massachusetts este primul stat care a interzis comercializarea tuturor ţigărilor electronice, însă oraşul californian San Francisco a adoptat o măsură similară la începutul lunii iulie.

Măsura a fost luată ''pentru a putea colabora cu experţii noştri medicali şi a afla ce anume îmbolnăveşte oamenii şi pentru a se putea reglementa mai bine aceste produse în vederea protejării sănătăţii cetăţenilor noştri'', a afirmat guvernatorul, citat într-un comunicat.

De câteva săptămâni, Statele Unite se confruntă cu un val de afecţiuni pulmonare contractate de utilizatorii de ţigări electronice. Conform celor mai recente date ale Centrelor de Control şi Prevenire a Bolilor (CDC), au fost înregistrate aproximativ 530 de cazuri, confirmate sau probabile, precum şi şapte decese.

În Massachusetts, au fost consemnate trei cazuri confirmate şi două probabile, însă alţi aproximativ cincizeci de pacienţi sunt în prezent analizaţi.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) investighează în prezent probe suspecte, însă nu a identificat încă ce substanţe s-ar afla la originea acestor boli pulmonare acute.

Statele Michigan şi New York au interzis ţigările electronice aromate, îngrijorate de cazurile recente de boli pulmonare, dar şi de riscul ca acestea să îi facă pe tineri dependenţi de nicotină. Potrivit unui studiu publicat în 2017, 20% dintre elevii de liceu din Massachusetts erau utilizatori de ţigări electronice, iar 41% încercaseră astfel de produse.

Vânzarea acestor produse a fost interzisă persoanelor cu vârsta sub 18 ani, însă până la sfârşitul anului 2018 pragul a crescut la 21 de ani.

Marţi, autorităţile din Los Angeles au adoptat un text ce suspendă comercializarea ţigărilor electronice care conţin arome.

Aceste interdicţii intervin la doar câteva zile după ce Donald Trump a anunţat, la 11 septembrie, că va fi luată o măsură similară la nivel federal în următoarele luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: