image
Sursa foto: facebook.com/FCSGS

Ultima oră: Președintele unui club de fotbal este anunțat în căutare

Președintele clubul FC Sfântul Gheorghe, Petru Ojog, este anunțat în căutare. Informația a fost confirmată de sursele Jurnal TV.

În afară de Ojog, în căutare a fost anunțat și Iulian Bursuc, secundul antrenorului principal de la Speranța Nisporeni, Iurie Osipenco, reținut ieri în dosarul meciurilor trucate.

Aceleași surse ne-au informat că fostul selecționer al Moldovei, campionul olimpic din Seul, Igor Dobrovolschi, are statut de bănuit în acest dosar, fiind cercetat în libertate.

Amintim că patru persoane au fost reținute ieri în dosarul meciurilor trucate:

- Sergiu Cotorobai, ex-vicepreședintele Clubului de Fotbal „Speranța Nisporeni”;

- Iurie Osipenco, antrenorul principal și actualul președinte al Clubului de Fotbal „Speranța Nisporeni”;

- Denis Calincov, antrenorul principal al clubului „Codru Lozova”;

- Alexandr Novicov, managerul „Dinamo-Auto”.

Potrivit CNA, începând cu anul 2017, mai mulţi antrenori, agenți ai sportivilor, proprietari de cluburi sportive şi persoane din conducerea Federației Moldovenești de Fotbal ar fi influenţat jucătorii cluburilor sportive să acţioneze de o manieră viciată pentru a obţine scorurile agreate cu persoane interesate.

În urma investigațiilor, au fost identificate multiple pariuri suspecte, condiționate de mersul meciului, care nu corespundeau cotelor de pariuri reale, adeverindu-se faptul manipulării permanente a meciurilor de fotbal din Republica Moldova cu implicarea acelorași formațiuni sportive.

Din informațiile deținute de anchetatori, sumele pentru un meci aranjat variau între 10.000 - 20.000€, acestea figurând preponderent la casele de pariuri din Asia, totodată fiind constatate și unele conexiuni cu casele de pariuri din țările Uniunii Europene. Investigatorii au mai stabilit că, doar în perioada iulie 2020 - prezent, au fost trucate peste 20 de meciuri, valoarea estimată a profiturilor obținute de persoanele implicate ridicându-se la 600 000€.

Noutăţile partenerilor

comentarii: