image
Sursa foto: bihon.ro

O mulțime de situații în care decorațiile de Crăciun pot fi periculoase

Luminiţele, ornamentele şi pomii de Crăciun pot fi elemente periculoase, existând numeroase persoane care au ajuns la urgenţe din cauza lor, scrie descopera.ro.

Mai bine de 173.000 de persoane, doar din Statele Unite, au fost rănite de pomii de Crăciun, luminile şi alte decoraţiuni de sărăbtori din 2007 până în 2016. Chiar şi vizita lui Moş Crăciun a dus la rănirea a 277 de copii, conform unui studiu recent din Advances in Integrative Medicine.

Cercetătorii australieni şi germani au extrapolat rapoartele obţinute de la spitalele care fac parte din National Electronic Injury Surveillance System al SUA pentru a estima numărul de răniţi din această perioadă de 10 ani.

Circa 23.000 de persoane au fost rănite de pomul de Crăciun. Sunt incluse 374 de incidente care implică pomii artificiali, ceea ce corespunde cu 17.928 de cazuri în întreaga ţară.

Pomii naturali au cauzat 48 de răniri, adică la nivel naţional 2.216, majoritatea fiind cauzate de cuţite şi fierăstraie folosite pentru tăierea copacului. Suporturile au rănit în total 2.839 de americani.

Mai mult de 148.000 de oameni au avut probleme de sănătate din cauza luminiţelor de Crăciun. Luminile pomului de Crăciun au rănit 715 persoane din eşantion, ceea ce corespunde cu 31.855 de răni în întreaga ţară. Decoraţiile electrice, cu excepţia celor deja menţionate, au rănit un număr de 36.054 de persoane, iar decoraţiile non-electrice au rănit 80.208 de oameni.

În eşantion, se arată că 3 copii au fost nevoiţi să ajungă la urgenţe după ce au căzut din poalele lui Moş Crăciun. În 2014, un copil a fugit de Moş Crăciun şi s-a lovit de un raft.

Cercetătorii au extrapolat rezultatele, ajungând la concluzia că, în SUA, 277 de copii au fost răniţi în timpul vizitei lui Moş Crăciun.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: