image
Sursa foto: Reuteurs

Marea Britanie: Familia regală aduce un omagiu Crucii Roşii Britanice la împlinirea a 150 de ani de existenţă

Familia regală a Marii Britanii a adus un omagiu Crucii Roşii Britanice cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţarea sa, ducesa de Cambridge amintind că străbunica şi bunica ei au servit ca asistente în cele două Războaie Mondiale, relatează Agerpres.

Organizaţia a fost înfiinţată pe 4 august 1870, la şapte ani după crearea mişcării internaţionale, pentru a-i ajuta pe cei care au de suferit în urma dezastrelor naturale, a conflictelor şi urgenţelor individuale. Aceasta a oferit recent sprijin în timpul pandemiei de COVID-19.

Crucea Roşie Britanică se află de peste şase decenii sub patronajul Reginei Elisabeta a II-a, care a transmis cu această ocazie un mesaj de mulţumire personalului şi voluntarilor organizaţiei pentru munca depusă.

„Fie că cei implicaţi în Societate ajută oamenii să se întoarcă acasă din spital în siguranţă, oferind îngrijiri şi sprijin în urma unui dezastru, fac voluntariat într-un magazin, oferă primul ajutor sau sunt implicaţi în multe alte activităţi ale Crucii Roşii Britanice, contribuţia lor este recunoscută, preţuită şi apreciată", a spus regina în vârstă de 94 de ani.

Ducesa de Cambridge, Kate, a scris o scrisoare adresată celor 150 de membri ai personalului şi voluntari ai Crucii Roşii, în care a menţionat că atât străbunica ei, Olive, cât şi bunica ei, Valerie, au servit în calitate de asistente ale Crucii Roşii în Primul şi al Doilea Război Mondial.

„La fel ca tine şi mulţi alţii, ele fac parte din bogata istorie a Crucii Roşii Britanice, care se asigură că mulţi oameni primesc sprijinul de care au nevoie în timpul unei crize", a scris Kate, soţia prinţului William.

La rândul său, prinţul Charles a declarat că munca organizaţiei este încă esenţială.

„Umanitatea lor evidentă pe timp de criză reprezintă o inspiraţie pentru noi toţi", a afirmat el.

Noutăţile partenerilor

comentarii: