image
Sursa foto: pizzagirlpatrol.com

Înghețată infectată: Mii de produse, confiscate în nordul Chinei după ce testele au arătat prezența Covid-19

Urme de coronavirus au fost descoperite în mai multe loturi de înghețată, în nordul Chinei, fapt ce a dus la decizia autorităților de a confisca mii de produse potențial contaminate cu virusul, relatează The Independent.

Persoanele despre care se crede că ar fi putut intra în contact cu produsele din loturile contaminate, produse de o companie alimentară din Tianjin, sunt căutate de autoritățile chineze pentru a fi testate.

Toate produsele firmei Tianjin Daqiaodao au fost sigilate și confiscate după ce cele trei eșantioane verificate de centrul municipal pentru controlul bolilor din oraș au fost toate testate pozitiv cu urme de coronavirus.

Investigațiile epidemiologice efectuate până acum indică faptul că înghețata a fost produsă cu lapte pudră importat din Noua Zeelandă și pudră de zer importată din Ucraina. Compania a anunțat că angajații săi intră în carantină și vor fi testați în zilele următoare. Dintre ei 700 au fost deja testați negativ, scrie Digi24.

Dr. Stephen Griffin, virusolog la Universitatea din Leeds, spune că incidentul nu trebuie să creeze panică și că situația este, cel mai probabil, singulară, iar urmele de virus au apărut în urma contactului cu o singură persoană infectată.

Temperatura mică la care este depozitată înghețata, dar și faptul că ea conține grăsimi ar putea să explice motivul pentru care virusul a supraviețuit atât de mult pe produsele respective, a adăugat Griffin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: