image
Sursa foto: Profimedia

Încă o barieră doborâtă! Echipa cu cele mai multe meciuri în istoria Cupei Mondiale

Brazilia a devenit selecţionata cu cele mai multe meciuri disputate la turneele finale ale Cupei Mondiale, după victoria categorică înregistrată în faţa Coreei de Sud (scor 4-1).

Aceasta a fost partida cu numărul 113 din istoria Selecao la campionatul mondial de fotbal, Brazilia depăşind astfel Germania, care a fost eliminată în faza grupelor la CM 2022.

Cele două selecţionate s-au prezentat la a doua Cupă Mondială din istorie desfăşurată în Asia cu câte 109 meciuri disputate. Brazilia a devenit acum lider solitar al acestei ierarhii, după al 113-lea său meci la un turneu final, iar în urma victoriei în faţa Coreei de Sud îl are asigurat şi pe cel de-al 114-lea, pe care îl va disputa sâmbătă, împotriva Croaţiei, în sferturile de finală.

Germania ocupă locul secund, cu 112 meciuri, urmată de Argentina, cu 85 de meciuri, două în plus faţă de Italia, care a ratat calificarea la actuala ediţie a Cupei Mondiale. Franţa, deţinătoarea titlului mondial, a adunat până acum 70 de partide la turneele finale mondiale, devansând Anglia (69), în timp ce Spania ocupă poziţia a şaptea (66).

Brazilia domină şi lista echipelor cu cele mai multe victorii (76) şi goluri marcate (240) la Cupa Mondială. Germania a câştigat la rândul ei 68 de partide şi a perforat de 232 de ori porţile adverse.

Croația a trecut în optimi de o altă echipă asiatică, Japonia, însă a avut o misiune mai complicată decât cea a Braziliei.

Niponii chiar au condus cu 1-0 la pauză, însă au fost egalați imediat după reluare.

Egalitatea de pe tabelă a persistat și după 90 de minute, și după 120 de minute, astfel că echipa calificată în sferturi a fost decisă la loviturile de departajare, unde câștig de cauză a avut Croația, grație unui portar Dominik Livakovic în zi mare, cu trei șuturi apărate.

Meciul Croația - Brazilia se va disputa pe 9 decembrie, de la ora 17:00, pe Education City Stadium din Doha. Câștigătoarea acestei confruntări o va întâlni în semifinale pe formația calificată din meciul Olanda - Argentina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: