image
Sursa foto: jurnal.md

Lupte în pușcărie, între deținuți, arbitrate de kickboxerul Șoltoianu; În imagini apare și interlopul Vanea Pisateli //VIDEO

Kickboxerul Ion Şoltoianu, condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor, organizează lupte și în pușcărie. Acestea ar avea loc frecvent între condamnați cu diferite regimuri de detenție.

Cel care permite acest lucru, contra plată, ar fi directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco. Informația a fost oferită Jurnal TV de către un telespectator. Drept confirmare - o înregistrare video făcută în închisoare.

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor spun însă că luptele ar fi avut loc în 2017 și că NU ar fi fost încurajate de către șefii instituției.

Toată lupta este filmată de către Andrei Efremenco, poreclit „Belîi”, condamnat la 15 ani de închisoare, și unul dintre „supraveghetori” în Penitenciarul nr. 4 Cricova.

În imagini apare și unul dintre cei mai vestiți lideri ai lumii interlope - Ion Druță, cunoscut drept Vania Pisateli, condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a vândut arme reporterilor RISE Moldova și la 20 de ani pentru un triplu omor. „Pisateli” este cel care le-a cerut judecătorilor să-l amnistieze „în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova”.

Lupta de după gratii este arbitrată de către Ion Șoltoianu, care l-a împuşcat mortal, la o terasă din Chișinău, pe fostul poliţist Ion Stratulat.

Potrivit sursei, luptele se desfășoară cu regularitate, cu pariuri, și despre acest lucru știe adjunctul ANP, Serghei Demcenco. Pentru a permite distracția în pușcărie, el ar fi remunerat.

Solicitat să comenteze situația, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a declarat că imaginile video ar fi vechi, încă din 2017.

„Pe marginea cazului dat, noi am desfășurat o anchetă de serviciu, în urma căreia funcționarii responsabili din instituție au fost sancționați disciplinar. O mare parte dintre persoanele condamnate, care apar în filmări, nu se deține în penitenciarul dat încă din 2017. Iar informațiile, precum că administrația susține astfel de acțiuni ale condamnaților, sunt false. Conducerea ANP nu tolerează cazurile de indisciplină în cadrul sistemului administrației penitenciare, atât în rândul funcționarilor, cât și a persoanelor deținute”, se precizează în comunicatul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: