image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo se auto-caracterizează: Nu sunt un tip fiţos, dimpotrivă, am învăţat să fiu modest

Cristiano Ronaldo este aproape de a încheia primul său sezon sub culorile lui Juventus, echipă cu care a cucerit titlul de campion în Serie A şi a devenit primul fotbalist care triumfă în cele 3 mari campionate din Europa, Anglia, Spania şi Italia. Într-un interviu acordat unei publicaţii spaniole, câştigătorul a 5 Baloane de Aur a povestit cum a fost prima zi în vestiarul bianconerilor.

"Primul lucru pe care îl fac atunci când vin la un nou club este să mă comport firesc, să fiu eu însumi. Am aceeaşi etică a muncii, mă dăruiesc total. La Juventus m-am integrat perfect. Poate unii credeau că sunt arogant sau vanitos, dar şi-au dat seama repede că nu am fiţe. ", a explicat portughezul.

Cristiano Ronaldo a recunoscut că a fost nevoit să facă faţă presiunii şi exigenţelor de la o vârstă fragedă. O carieră inegalabilă se construieşte cu multă sudoare.

"Am plecat de tânăr la o echipă mare precum Manchester United şi am învăţat repede că trebuie să rămâi modest, indiferent de împrejurări. Am învăţat că nu sunt atotştiutor. Dacă eşti deştept, îţi dai seama că detaliile te pot ajuta să devii un fotbalist mai bun.

După ce am câştigat primul Balon de Aur la 23 de ani, suporterii lui Manchester United aşteptau mereu lucruri extraordinare de la mine. Am plecat apoi la Real Madrid, cu statutul de cel mai scump fotbalist din istoria fotbalului, şi am trăit mereu cu presiunea de a încerca să fiu mereu în top, " a mărturisit jucătorul adus de Juventus pentru 100 de milioane de euro de la Real Madrid.

Cristiano Ronaldo nu se gândeşte deocamdată la retragere - a venit la Bătrâna Doamnă cu ambiţii mari, în primul rînd cucerirea UEFA Champions League, trofeu pe care torinezii îl aşteaptă de 23 de ani. Însă portughezul are viitorul asigurat după ce va pune ghetele în cui - înclină să devină antrenor. CR7 a lucrat de-a lungul timpului cu nume mari precum Sir Alex Ferguson, Jose Mourinho sau Carlo Ancelotti.

"Când sunt întrebat dacă sunt tentat de o carieră de antrenor, răspunsul meu este: de ce nu?. Nu exclud deloc această variantă!", a spus starul portughez.

Cristiano Ronaldo a anunțat că va continua la Juventus şi sezonul viitor. Starul de 34 de ani a marcat 26 de goluri și a oferit și 12 assist-uri în cele 39 de meciuri disputate în tricoul lui Juventus, în toate competițiile acestui sezon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: