image
Sursa foto: premierenergydistribution.md

Tragedie la Leova: Doi bărbați au fost electrocutați mortal în timp ce efectuau lucrări de forare la un depozit

Accidentele cu final tragic la locul de muncă se întâmplă tot mai des. Doi bărbați au decedat electrocutați la Leova în timp ce efectuat lucrări de forare în zona de protecție a liniei electrice aeriene.

Cazul a avut loc la data de 26 mai, ora 14:44 în apropiere de localitatea Tigheci.

Potrivit unui comunicat, victimele, doi angajați ai unui agent economic, efectuau cu un mecanism special, instalat pe autoșasiu, lucrări de forare pentru construcția unui depozit pe terenul traversat de LEA 10 kV.

În momentul când cei doi muncitori au ridicat în stare verticală mecanismul de forare, poziționat exact sub conductoarele LEA aflate sub tensiune, vârful brațului instalației a atins unul din cele 3 conductoare, astfel ambii fiind electrocutați mortal prin trecerea curentului electric prin mâinile și picioarele lor.

Astfel, s-a constat că accidentul a avut loc ca rezultat al nerespectării zonei de protecție a rețelelor electrice și a regulilor de securitate, după ce aceștia ar fi desfășurat lucrări neautorizate în zona de protecție a LEA-10kV, iar intervențiile nu ar fi fost coordonate cu proprietarul teritoriului.

Cazul este investigat de instituțiile abilitate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: