„În situația creată mulți agenți economici nu pot achita chiria și alte obligațiunile contractuale, iar persoanele fizice au probleme cu plata creditelor. După introducerea stării de urgență, aparent au survenit circumstanțele de forța majoră”, a menționat Alexandru Slusari.

Deputatul PPDA afirmă că a fost esizat de Camera de Comerț și Industrie, care invocă că după modificări în Codul civil, care au întrat în vigoare în martie 2019, instituția nu poate elibera certificatele de forța majoră, întrucât conceptul de forța majoră a fost înlocuit cu formula „impediment care justifică neexecutarea obligației".

„Totodată, legea cu privire la Camera de Comerț și Industrie nu a fost modificată. Despre acest lucru Guvernul nu odată a fost informat de către CCI”, a remarcat legislatorul.

„Nu vrem PR politic. Nu vom înregistra inițiativa legislativă pe acest subiect. Mă adresez către Guvern să vină mai mult decăt prompt cu un proiect de modificare a legii, care conform prevederilor Regulamentului Parlamentului, va fi examinat cu titlu de urgență”, a mai spus Alexandru Slusari.

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova anunță agenții economici că în următoarea perioadă, pentru informații ce țin de aplicarea clauzei contractuale- „forța majoră„ sau „impediment care justifică neexecutarea obligației” puteți contacta Serviciul Juridic al CCI a RM, la nr de telefon: 060945773 sau e-mail: [email protected]

CCI SlusariCCI Slusari