image
Sursa foto: gov.ro

Fost ministru român al Apărării: Rusia atacă Republica Moldova din interior, nu cu arme

Rusia atacă Republica Moldova din interior, a spus în direct la Realitatea Plus fostul ministru român al apărării, Vasile Dâncu. El susține că armata rusă nu are motive să invadeze fizic R. Moldova întrucât aici „domină deja un dezechilibru generat de valul de neîncredere sub care se află președintele Maia Sandu”.

„În Republica Moldova atacul Rusiei este din interior. Nu au nevoie să-i atace armat, să-i atace cu trupe. Pentru că influența Rusiei este, din nefericire, foarte mare în Republica Moldova. Politicienii de acolo reușesc foarte greu să păstreze un minim echilibru între influența europeană și influența rusă. Moldova se află în pericol, dar nu în pericolul unui atac militar," a afirmat Vasile Dâncu.

Recent, directorul Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova a afirmat, într-un interviu pentru TVR Moldova, că Rusia plănuiește o invazie cu scopul de a face joncțiunea cu Transnistria, la inceputul lui 2023.

La cateva ore, SIS a precizat că este vorba de un scenariu luat în calcul, nu de o previziune și că totul depinde de evolutia conflictului din Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: