image
Sursa foto: facebook/Ion Lupusor

O vară în America i-a schimbat viața; Moldoveanul din Cobani care deține în Las Vegas o companie cu peste 180 de camioane

În paradisul jocurilor de noroc, locul unde milionarii şi aventurierii îşi „provoacă” destinul, într-o lume guvernată de căsătorii şi divorţuri la minut, zaruri şi jetoane colorate, câțiva moldoveni își construiesc o afacere de succes. Ion Lupușor originar din Cobani, raionul Glodeni deține în prezent o companie cu peste 180 de camioane în capitala mondială a distracție, Las Vegas. Cum a ajuns de la construcție și curățarea covoarelor la o afacere de milioane, dar și cum a ieșit din faliment, deținând a doua companie din Las Vegas după numărul de camioane, aflați la Cealaltă Basarabie.

La începutul anilor 2000, Ion era student în Republica Moldova și nu-și dorea să trăiască visul american sau să plece peste ocean. Vestea că poate să ajungă la mare, să muncească și să adune bani l-a determinat să aplice la o viză pentru Statele Unite.

Nu avea niciun plan atunci când a plecat din Moldova, nu-și imagina ce-l așteaptă peste ocean. Știa doar că la sfârșitul verii va reveni acasă. A zburat spre Alabama, un stat situat în regiunea de sud a Statelor Unite, la aproape 9.000 de kilometri de Moldova. S-a pomenit într-o altă lume, iar de aici totul s-a schimbat pentru el.

A ajuns în Las Vegas, un oraș de vacanță cu hoteluri și locuri de odihnă, magazine și cazinouri faimoase. Las Vegasul l-a cucerit pe Ion și a decis să rămână aici, să descopere posibilități și să exploreze la maxim viața de peste ocean.

Începutul nu a fost simplu și ușor, însă munca l-a călit și l-a pregătit pentru următoarea perioadă din viața lui. Și-a dat timp suficient, dar nici prea mult ca să învețe în ce constau afacerile cu camioane în SUA. După nici un an, a adunat bani ca să-și cumpere unul și să înceapă împreună cu partenerul său propria companie.

facebook/Ion Lupusorfacebook/Ion Lupusor

Au început activitatea în 2012 și în timp au învățat că performanța se face doar cu muncă și seriozitate, iar respectul se câștigă. Sunt lucruri pe care greu le mai găsești azi oriunde în lume. A aflat ce înseamnă o afacere în țara tuturor posibilităților și cum să treacă de la meseria de șofer de camion la cea de a face business. De la câteva de camioane, au reușit să crească la un număr de peste 180 de bucăți.

Nu s-a lăsat intimidat că este un moldovean în marea de americani și a avut curajul să-și cumpere TIR-ul propriu și să fie șef, asta deși concurența devenea tot mai acerbă.

Ion este moldoveanul din SUA care a aflat cum este să ajungi sus începând de la zero. Nu a irosit timpul și a acționat, iar rezultatele s-au arătat imediat. Au fost la un prag de faliment, însă spune că din astfel de experiențe înveți să devii mai bun.

La mii de kilometri de Moldova, a descoperit nu doar secretul unei afaceri de succes, dar și dragostea adevărată și a întemeiat o familie.

facebook/Ion Lupusorfacebook/Ion Lupusor

Din 2005 până-n prezent a avut posibilitatea să cunoască și diaspora moldovenească. În ultimii ani a devenit mult mai mare, dar în același timp suficient de mică pentru a descoperi persoane cu care împarte istorii sau întâmplări comune.

Străinătatea i-a determinat să se ajute și să se suțină chiar și departe de Moldova. Cucerește lumea, are o familie frumoasă și suficiente posibilități pentru a-și dezvolta compania și afacerea. În același timp, păstrează loc și pentru țara de unde a plecat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: