image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Președintele Parlamentului: „Toți cei care participă la acțiuni îndreptate împotriva RM trebuie să fie trași la răspundere”

Toți cei care participă la acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova - elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere. O reacție în acest sens a fost emisă de președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Astăzi am avut parte de încă o tentativă de destabilizare a țării din partea unor partide politice și grupări criminale asociate care, folosindu-se de necazurile oamenilor, au organizat o manifestație cu multiple încălcări în centrul capitalei. Poliţia a raportat numeroase încălcări grave. Am fost cu toții martori cum organizatorii acestor proteste nu au asigurat desfăşurarea protestului în cadrul legal, inclusiv au fost descoperite obiecte interzise desfăşurării unui protest paşnic și au încercat să provoace polițiștii. Vreau să le mulţumesc forţelor de ordine că au intervenit într-o formă calmă, promptă şi au asigurat ordinea publică respectând întocmai legislația în vigoare. În ultima perioadă, MAI, Poliția de Frontieră, Serviciul Vamal și SIS practic zilnic deconspiră scheme care au drept scop să deturneze liniștea la noi în țară”, a menționat Igor Grosu.

El a adăugat că scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău și readucerea RM în sfera de influență a Rusiei, pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și pentru ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei.

Toți cei care participă în aceste acțiuni îndreptate împotriva statului Republica Moldova - elemente externe, membri ai partidelor politice și grupărilor criminale, și toți cei care îi protejează pe aceștia, trebuie să fie trași la răspundere. Dragi polițiști și toți cei care lucrează în structurile de forță, vă mulțumim pentru modul cum vă îndepliniți datoria și cum asigurați liniștea și pacea în societatea noastră. Dragi cetățeni, împreună suntem mai puternici și vom păstra pacea la noi acasă”, a conchis Igor Grosu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: