image
Sursa foto: Jurnal.md

Dezvăluiri la Jurnal TV: Filat e cercetat în Frankfurt pentru spălare de bani; Ar avea vile de lux pe malul lacului Geneva

Vladimir Filat este cercetat acum de procurorii de la Frankfurt, pe numele lui fiind deschis un dosar pentru spălare de bani, spune fostul avocat al acestuia, Igor Popa. Mai mult acest ar avea și în Franța un dosar pentru spălare de bani unde „a reușit să-și construiască două vile pe malul lacului Geneva, lângă cele ale lui Plahotniuc”.

Igor Popa a prezentat în direct în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, actele care demonstrează că pe numele lui Vladimir Filat este deschis un dosar penal pentru infracțiune de spălare de bani.

„Este dovada faptului că Vladimir Filat este cercetat de procurorii din Frankfurt pentru spălare de bani. Nu se cunoaște cu ce se va finaliza această investigație. Investigațiile care se fac nu vin doar din partea mea, dar vin și din partea Institutului Olaff, care se ocupă de investigarea schemelor de corupție în Europa. La Olaff au ajuns interpelări și din Republica Moldova, venite din partea Maiei Sandu sau a lui Andrei Năstase”, a precizat acesta.

Avocatul a mai declarat că Vladimir Filat este cercetat și în Franța.

„Acest corupt a reușit să-și tragă două case pe malul lacului Geneva, acolo unde are și Plahotniuc vile. Colegii mei din Franța mi-au trimis și poze. Aceste case au costat în jur de două-trei milioane de euro. Caele sunt pe numele unei nepoate de-a lui, o să găsiți în acte. Banii au fost primiți de la compania Amaya Group. Am vorbit cu colegii din Franța și mi-au garantat că Filat nu mai are mult până va fi condamnat în Franța pe acest dosar”, a precizat Igor Popa.

Acesta a vorbit și despre datoriile impunătoare pe care le are Vladimir Filat față de el, după ce i-a fost avocat mai mult timp.

„Filat a renunțat la serviciile mele și nici nu m-a plăctit pentru un an de muncă. Suma de care se vorbea în presă de un milion de dolari și era raportată la toți cei șase avocați și calculată cu penalități. Avocații din Germania, SUA și România au rămas neplătiți. Mai mult, Filat s-a căsătorit cu o colegă de a mea de serviciu pe nume Cristina Bancu, care i-a plătit 50 de mii de euro în cont, pentru a scăpa de facturi. Altfel nu avea nicio șansă să aibă un avocat care cunoaște acest dosar. El a făcut asta cu un singur scop, ca să fure din firmă un om care are expertiza necesară și cunoaște dosarul foarte bine. Avem probe și putem demonstra asta”, a declarat Igor Popa.

Vladimir Filat se află peste hotare și nu a putut fi contactat pentru o reacție. Vom reveni ulterior cu reacția liderului PLDM.

captură video Jurnal.mdcaptură video Jurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: