image
Sursa foto: SCR Timofei Moșneaga

O tânără însărcinată a ajuns la spital în stare critică din cauza pneumoniei: „Plămânii erau afectați 100%” // VIDEO

O femeie a ajuns la terapie intensivă în stare critică din cauza pneumoniei, după ce șapte zile a stat acasă cu febră. Problema era că tânăra de 20 de ani aștepta un copil. Situația a impus o operație complicată și medicii de la Spitalul clinic republican au salvat și bebelușul, și viața mamei.

„A fost internată la noi în regim de urgență. Era într-o stare critică, la limita compatibilității cu viață. Plămânii erau afectați 100%, în stare de șoc. Pe atunci era gravidă. Avea 29 de săptămâni, fiind o sarcină periculoasă, deoarece copilul nu este matur. 12 ore am pregătit copilul pentru nașterea prematură, pentru cezariană. Nu s-a adresat la timp, la medici. A stat șapte zile acasă și a ajuns la spitalul într-o stare favorabil. Bravo celor din raion că au dat alarma”, afirmă șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă a SC, Victor Cojocaru.

Deși starea tinerei era una destul de critică, după două săptămâni de tratament intensiv, femeia și-a revenit în totalitate.

„Nu mă puteam respira, mișca. Eram în stare gravă. Acum mi-am revenit. Sunt bine și vreau să merg la bebeluș, la Institutul Mamei și Copilului”, spune pacienta.

De la începutul pandemiei, medicii de la Spitalul clinic republican "Timofei Moșneaga" au reușit să salveze aproximativ 40 de femei însărcinate și lăuze, care se aflau în stare gravă sau extrem de gravă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: