image
Sursa foto: mai.gov.md

Momentul în care un angajat al IP Botanica este reținut, după ce ar fi pretins 20.000 de euro de la o persoană

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Botanica a fost reținut de forțele de ordine, după ce a pretins 20.000 de euro, pentru a mușamaliza o eventuală răspundere pentru acțiunile de escrocherie a unui cetăţean.

Forțele de ordine au documentat acţiunile pretins ilegale ale angajatului Inspectoratului de Poliţie Botanica și complicele acestuia.

Astfel, acțiunile infracționale s-au exprimat prin faptul că, angajatul poliției a pretins suma negociată de 20.000 de euro. Acesta a susţinut că are influență asupra persoanelor publice din cadrul organelor de drept, în scopul mușamalizării examinării și neatragerii la o eventuală răspundere pentru acțiunile de escrocherie a unui cetăţean.

Ulterior, funcţionarul IP Botanica şi intermediarul au primit, în 3 tranșe, mijloace financiare în sumă de 7350 de euro.

mai.gov.mdmai.gov.md

 La data de 22 mai de către angajații SPIA al MAI, în comun cu Procuratura Anticorupție, în cadrul cauzei penale, au fost reţinuţi angajatul IP Botanica și complicele acestuia.

 În consecinţă, au fost efectuate percheziții corporale, în automobilele și domiciliile bănuiţilor. În rezultatul perchezițiilor au fost depistate și ridicate mijloace financiare obţinute ilicit.

Ulterior, vor fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii implicării şi altor persoane complice la caz.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde la implicare în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Noutăţile partenerilor

comentarii: