image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Diacov renunță la deputăție; Cui i-a cedat locul în topul listei PD la alegeri și ce avere are noul potențial parlamentar

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, nu se va regăsi în lista candidaților la alegerile anticipate și, respectiv, în viitorul Parlament al RM.

Diacov a anunțat că i-a cedat locul său - poziția 5 - în lista candidaților PD lui Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia.

„L-am propus pe dl Mihai Olărescu în locul meu, N5, pe lista candidaților Partidului Democrat la alegerile parlamentare anticipate. Consiliul Național Politic a aprobat această propunere. Felicitări, Mihai, succese în alegeri și activitatea de mai departe pentru binele cetățenilor Republicii Moldova”, se spune în mesajul succint emis de Diacov.

Precizăm că Partidul Democrat nu a prezentat deocamdată lista candidaților la parlamentarele din 11 iulie.

Cine este Mihai Olărescu și ce avere are acesta

OlărescuOlărescu

S-a lansat în politică înainte de alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, când făcea parte din Organizaţia de tineret a PDM. La scurt timp însă, după formarea PPEM, condus de Iurie Leancă, Olărescu a părăsit PDM și a aderat la PPEM. După scrutinul local din vara anului 2015, Mihai Olărescu a fost ales președinte al raionului Cimișlia, reprezentând PPEM.

În septembrie 2017, Mihai Olărescu a părăsit rândurile Partidului Popular European din Moldova (PPEM), iar în primăvara anului 2019, Mihai Olărescu s-a întors la PDM.

Potrivit declarației de avere pentru anul 2020, Olărescu a avut venituri salariale (de la Consiliul raional Cimișlia și de la două SRL-uri) în sumă de peste 791.000 de lei, dar și alte venituri din indemnizații și darea în arendă a unor spații.

Acesta, împreună cu familia, deține 7 terenuri, un apartament, un spațiu de locuit, o casă cumpărată în 2019 și o mașină Hyundai Creta, din 2018, cumpărată în anul producției.

Pe numele membrilor familiei sale sunt înregistrate două firme, dar și cote-părți în altele două.

Mihail Olărescu și membrii familiei sale au luat mai multe credite de la bănci sau companii de creditate în ultimii doi ani. Suma totală a acestora este de 139.000 de dolari, 17.800 de euro și 583.000 de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: