image
Sursa foto: jurnal.md

Pe 15 octombrie expiră ultimul termen de plată a impozitului pe bunurile imobiliare pentru anul 2019

Primăria municipiului Chișinău informează la 15 octombrie expiră ultimul termen de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare de către contribuabili, pentru anul în curs.

Onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare direct la oficiile poștale, bancare; prin serviciul guvernamental de plăți electronice www.mpay.gov.md sau prin: https://servicii.fisc.md/fisaimobilului.aspx cu log-ările semnăturii digitale/mobile.

Scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, în temeiul art. 283 din Codul fiscal conform Anexei (380 mii de lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului – domiciliu).

În temeiul legislației în vigoare, pentru cei care admit restanțe la plata impozitului pe bunurile imobiliare, conform art. 228 din Codul fiscal, sunt prevăzute penalități, măsuri de executare silită, inclusiv sechestrarea bunurilor private.

Informații suplimentare pot fi oferite prin e-mail: [email protected] sau la sediul Direcției de colectare a impozitelor și taxelor locale, din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească).

Pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, Avizele de plată pot fi eliberate la sediul Direcției, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: