image
Sursa foto: foto simbol

Aproape 500 de decese în rândul personalului medical în Rusia

Aproape 500 de cadre medicale contaminate cu coronavirus au murit în Rusia de la începutul epidemiei, a transmis joi Agenţia federală rusă de monitorizare medicală (Roszdravnadzor), relatează Agerpres.

„Din păcate, am pierdut 489 de membri ai personalului medical", a declarat şefa Roszdravnadzor, Alla Samoilova, citată de agenţia de presă publică RIA Novosti.

Bilanţul este mai ridicat decât cele de pe o listă neoficială, ţinută din aprilie de medici, care vorbea joi de 444 de cadre medicale decedate din cauză de coronavirus în Rusia.

La sfârşitul lunii mai, Ministerul rus al Sănătăţii a transmis că 101 membri ai personalului medical au murit din cauza virusului.

Cadre medicale din întreaga ţară s-au plâns de mai multe ori în aprilie şi mai de lipsa de măşti şi de combinezoane de protecţie în spitale.

„Astăzi, primim aproape mai multe astfel de plângeri", a spus Alla Samoilova.

Conform cifrelor oficiale, numărul total de cazuri de coronavirus în Rusia a atins joi 561.091, dintre care 7.660 de decese. Rusia rămâne a treia pe plan mondial în privinţa numărului de contaminări, în spatele SUA şi Braziliei.

Criticii au pus la îndoială mortalitatea oficială, acuzând Moscova că transmite cifre oficiale mai mici.

Rusia a explicat cifrele mai reduse, comparativ cu ţările occidentale, prin faptul că ea nu numără decât decesele a căror primă cauză, după autopsie, este coronavirusul, în timp ce alte ţări contabilizează aproape toate decesele pacienţilor testaţi pozitiv.

Autorităţile ruse susţin de asemenea că epidemia a ajuns mai târziu în Rusia, care a avut timp să-şi pregătească spitalele şi să dezvolte o politică masivă de depistare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: